Saturday, August 11, 2012

Дождот


Мразам како кога најмалку сакам, се исперчуваш пред мене.
Мразам што кога те гушкам, мирисаш на парфемот што ти го дадов.
Мразам што неретко влегувам во кола и се наоѓам кај тебе пред зграда.
Мразам што толку добро ме знаеш.
Мразам што не можам да заспијам а да не ми текне дека само ти најубаво ми ја чепкаш косата.
Мразам што секој втор ми те спомнува.
Мразам што само со тебе се смеам од 8ца до 8ца.
Мразам како ме полудуваш во секунда.
Мразам што не е можно да помине ни ден, а да не ми го уништиш.
Мразам што ми е гајле дали ќе се јавиш.
Мразам што воопшто не те мразам.
Мразам што мирисот на дожд ме потсеќа на тебе. Особено ова. Зашто толку сакам дожд, а толку те неќам тебе.No comments:

Post a Comment