Sunday, April 21, 2013

Заљуби се


Заљуби се во пролет.
Во него, во неа, во цвеќето, во звукот на ѕвончињата на точаците, во мирисот на свежо искосената трева, во расцветаните дрвја, во пролетните фустанчиња, во топлината која ти ја пружаат сончевите зраци, во кафето испиено на тераса, во веселите лакови на ноктите на девојките, во неговата/нејзината насмевка, во жагорот во парк, во исполнетиот кеј, во мирисот на пролетниот дожд, во црцорењето на птиците, во животот. 
Колку и да е клише, Љуби, со големо Љ.


No comments:

Post a Comment