Wednesday, November 9, 2011

Кој не прави мајмуни?!

Планирав уште вчера да се истурам негде, ама преуморна бев. Затоа еве сега...

Нашиот ни драг факултет одликуван со "Орден за заслуги за Македонија" е најголемата глупост.
За што орден за заслуги? Затоа што фрчат врски и идиоти невидени имаат подобри оцени од оние што навистина учат?! Да, на секој факултет е така, ќе речете, ама кај нас е премногу очигледно.
Можеби затоа што може ако му противречиш на мрсулкото што го води компјутерскиот систем, може да ти ги снема сите полагања и поени?! Затоа што може да се положи со солидни поени само со читање на прашања кои ги имаат "фаците" на факултетот?! Ај нивна работа што полагаат само со прашања, ама зошто се става и грешен клуч на прашањата?!
Значи ако учиме само од книга без прашања и без да го знаеме грешниот клуч ќе си седиме со скрстени раце немајќи што да направиме...И ништо не помага, никој не ти дава потврда за твојот испит, никој не ти дава увид во прашањата и одговорите, па и си дозволуваат да ти кажат колку и дали ти биле доволни поените што ти ги појавил компјутерот. И крај краева, тоа "секој студент е добредојден да се обрати кај Деканот или Продеканот за настава" е само уште едно срање; кај ќе ти се изнадерат како си смеел да влезеш во просториите, па и ќе те истуркаат и ќе објават дека немаат време да се занимаваат со студентите...Па од кого јадеш бе ти леб, стоко една?! Само што никој нема гз да се спротистави на ваквата ситуација; на 80% од студентите им одговара да има прашања па макар и со грешни клучеви, на кого му се учи.
Затоа ни е државава преполна со идиоти кои не знаат да сврзат ни две реченици, а мислат Господ за мадиња го фатиле. Кој не прави мајмуни?!- Кој стигне.

Салут

No comments:

Post a Comment