Monday, May 28, 2012

Гајле ми е

Некогаш, правиш се за луѓето. Мислиш дека би направил се што треба, се што ќе посакаат. Затоа што и тие би биле тука за тебе. Ама понекогаш, само понекогаш, сфаќаш колку само е мал бројот на луѓе кои вредат. Некои вредат, ама па не до толку. Не до толку да се изгубиш себе си, не до толку да не ги правиш работите кои ги сакаш, не до тол-ку. И доколку не се свестат пред ти да се свестиш колку трпението ти е при крај, ќе биде тивко. Единственото нешто што ќе имаш да им го кажеш, многу лесно може биде баш она што јас имам да го кажам сега. Гајле ми е што не ми е гајле што тебе не ти е гајле дека јас сум единствената на која и е гајле за тебе. Иди у три лепе.

No comments:

Post a Comment